Inrego
Stocklists

10 vinkkiä IT-laitteiden hyvitysarvon maksimoimiseen

Uutiset 21 kesäkuu 2023 3 min lukuaika

Uutisointi, EU-direktiivit, tiukentuvat vastuullisuussäädökset ja ihmisten kiinnostus kiertotaloutta kohtaan on lisännyt merkittävästi ymmärrystä myös IT:n vaikutuksista ilmastoon. Tosiasia on, että IT on tärkeä osa lähes jokaisen yrityksen toimintaa; laitteet on oltava tehokkaita ja vastattava työn asettamiin vaatimuksiin. Meidän tehtävämme on vastata tähän vaatimukseen, mutta samalla maksimoida olemassa olevien laitteiden käyttöikä. Tässä kymmenen vinkkiämme, miten pitää omat laitteet huippukunnossa ja maksimoida niiden kunto ja hyvitysarvo.

IT-laitteiden uudelleenkäytöllä on mahdollista vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 80 % laitetta kohden ja samalla mahdollistaa IT-laitteiden saatavuus yhä useammalle ihmiselle ympäri maailman.

Varmista seuraavat kymmenen asiaa, jolloin maksimoit IT-laitteiden hyvitysarvon ja annat eteenpäin hyväkuntoisia IT-laitteita.

1. Kiinnitä varkaussuojat vähemmän näkyviin paikkoihin, kuten laitteen pohjaan. Merkintä voi olla vaikea poistaa ja sen poistaminen voi aiheuttaa naarmuja.

2. Suojele laitteita kolhuilta. Kolhut ja naarmut aiheuttavat vikavähennyksiä, jotka voidaan helposti välttää. Käytä näytönsuojia, kuoria ja tietokonelaukkuja. Älä pidä esimerkiksi kyniä tietokoneen kanssa samassa laukussa, sillä ne aiheuttavat nopeasti naarmuja.

3. Vältä tarroja. Tarrojen kiiinnitys voi aiheuttaa värimuutoksia sekä auringon jättämiä jälkiä. Lisäksi niiden poistamisesta aiheutuu naarmuja, jotka vaikuttavat laitteen arvoon.

4. Pidä näytön jalka tallessa, vaikket sitä käytä. Mitä täydellisempiä laitteita saamme, sitä helpommin niitä voidaan käyttää uudelleen.

5. Varo aiheuttamasta painaumia. Älä koskaan aseta raskaita esineitä kannettavan tietokoneen päälle tai pinoa laitteita päällekkäin.

6. Käytä vakuutusta. Useilla yrityksillä on vakuutus myös IT-laitteille. Muista hyödyntää vakuutusta vahingon sattuessa.

7. Avaa laitteiden lukitukset. Muista avata kaikki lukitukset ja opasta käyttäjiä poistamaan laitteet mm. iCloud- ja Google-tileiltä. Useimpia lukittuja laitteita ei voida tyhjentää, jolloin ne joudutaan tuhoamaan. Lukittu laite on arvoton laite. Lataa ohje lukitusten avaamiseen täältä.

8. Lähetä laitteet meille mahdollisimman pian käytöstä poiston jälkeen. IT-laitteiden arvo alenee nopeasti, jopa 5% kuukaudessa, joten älä kerää laitteita hyllyyn odottamaan.

9. Lähetä laitteen mukana virtajohdot ja laturit. Näin vältät turhat vikavähennykset ja säästät enemmän CO2-päästöissä.

10. Pakkaa huolellisesti. Pakkaa laitteet ohjeidemme mukaan ja käytä turvakaappeja ja toimittamiamme pakkauslaatikoita. Näin vältät vauriot kuljetuksen aikana. Pakkausohjeemme löydät täältä.

Lataa opas käyttöönne täältä. Mikäli teidän yrityksessä kaivataan sujuvaa ja vastuullista prosessia IT-laitteiden uudellenkäyttöön, ota yhteyttä meihin!