Inrego
Stocklists

12% palveluyrityksen ilmastovaikutuksista aiheutuu IT:stä

Lehdistötiedotteet 4 joulukuu 2023 2 min lukuaika

Merkittävä osa hallinnollisen yrityksen ilmastovaikutuksista aiheutuu IT-laitehallinnasta. Tämä selviää Inregon ClimateHerolta tilaamasta raportista. Olemme tehneet aiheesta omia tutkimuksia jo aikaisemmin, mutta halusimme pureutua asiantuntijan kanssa hieman syvemmälle. Selvityksen tarkoituksena oli ymmärtää mikä todellisuudessa on IT-laitteiden osuus kokonaisilmastojalanjäljestä ja kuinka paljon hankinnoilla voidaan vaikuttaa. Tulosten mukaan 3–33 % palveluyritysten kokonaispäästöistä johtuu IT-laitteiden hankinnasta, keskimäärin luku on noin 12 %.

"Kunnostetut laitteet ovat loistava valinta sekä hinnaltaan että ympäristön kannalta. Tässä näemme, että uusien IT-laitteiden hankinta aiheuttaa yllättävän suuret päästöt ruotsalaisten palveluyritysten keskuudessa tällä hetkellä", sanoo Sebastian Holmström, Inregon vastuullisuusjohtaja.

Jokaisen työntekijän arvioidaan aiheuttavan keskimäärin 1,9 tonnia CO2e hiilijalanjälkeä vuodessa. Liikematkat ja työmatkat vastaavat hieman yli yhtä tonnia, ja 235 kg arvioidaan tulevan IT-laitteista. Jos kaikki tietokoneet, näytöt ja matkapuhelimet hankittaisiin kunnostettuina uusien sijasta, keskimääräinen hiilijalanjälki työntekijää kohden vuodessa IT-laitteista olisi 235 kilon sijaan 17 kg.

"Vähemmän liikematkoja ja enemmän hybridityötä suosiva trendi luo hyvät edellytykset palveluyritysten ilmastojalanjäljen pienentämiselle. Jos tämän lisäksi yritys esimerkiksi hankkii kunnostettuja IT-laitteita, yrityksen on mahdollista päästä lukemaan 0,5 tonnia co2/työntekijä/vuosi. Kokonaisuudessaan tämä on valtava säästöpotentiaali, jonka monet yritykset voivat saavuttaa tässä ja nyt", sanoo Emma Stålmarck, ClimateHero B2B-liiketoiminta-alueen johtaja.

Raportista ja ClimateHerosta:

ClimateHero auttaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä vähentämään hiilijalanjälkeään mitattuun nykytilanteeseen perustuen. Raportissa on käytetty tietoja julkisista lähteistä. Nämä tiedot on sitten täydennetty ja verrattu ClimateHerolta saatuun asiakastietoon palveluyrityksiltä. Raportti luettavissa kokonaisuudessaan (ruotsinkielisenä) täällä.

Inregosta:

Inrego tarjoaa maailman johtavia kiertotalouden IT-ratkaisuja yrityksille ja organisaatioille. Ostamme käytettyjä IT-laitteita sekä yrityksiltä että julkiselta sektorilta, tyhjennämme laitteista datan, kunnostamme ja myymme laitteet eteenpäin. Tänä vuonna annamme uuden elämän noin puolelle miljoonalle IT-tuotteelle.

Isabell Bergström

Kommunikatör

isabell.bergstrom@inrego.se