Inrego
Stocklists

14.10.2023 International E-waste day - liity kampanjaan

Uutiset 13 lokakuu 2023 2 min lukuaika

Kansainvälistä e-jätepäivää vietetään taas 14.10. Päivän tarkoituksena on muistuttaa meitä kaikkia elektroniikkajätteen valtavasta määrästä, ollen jo 54 miljoonaa tonnia vuosittain sekä oikeasta kierrättämisestä.

Paljon on vielä tekemistä ja sen osoittaa myös WEEE Forumin julkaisu, jonka mukaan 1/6 elektroniikkäjätteestä menee sekajätteeseen, koska sitä ei tunnisteta e-jätteeksi. Tämä ns. näkymätön e-jäte on mm. lasten leluja, johtoja ja kaapeleita, kuulokkeita, hammasharjoja, sähkösavukkeita, hiiriä, muistitikkuja ja näppäimistöjä. Pelkästään poisheitetyillä kaapeleilla voisi kiertää koko maapallon 107 kertaa ympäri.

Haastamme kaikki yritykset näkemään vanhat IT-laitteet aarteina

Meidän tehtävämme on lisätä tietoisuutta etenkin IT-laitteiden ympäristövaikutuksista ja uusiokäyttömahdollisuuksista. Lähes 95% meille lähetetyistä IT-laitteista saadaan uudelleenkäyttöön. Mikäli laite ei sellaisenaan enää toimi, puramme siitä kaiken mahdollisen varaosiksi. Näin toimimalla olemme saaneet uuden elämän 360 000 laitteelle vuosittain. Ja uskomme, että monille tietokoneille ja älypuhelimille voimme tarjota vielä kolmannen käyttökerran.

E-jätepäivän kampanja 13.10.-20.10.

Liity sinäkin osaksi e-jätepäivää lähettämällä yrityksenne käytöstä poistetut IT-laitteet meille uusiokäyttöön. Kannustaaksemme yrityksiä mukaan talkoisiin päätimme maksaa ylimääräisen 5%:a laitteen hyvitysarvosta WWF:lle ympäristönsuojeluun. Lähetä meille viestiä finland@inrego.fi ja ilmoita halukkuutesi osallistua. Me olemme sinuun yhteydessä ja järjestämme noudon laitteillenne.

Yhdessä kohti kestävämpää maailmaa!