Inrego
Stocklists

15 kunnostettua tietokonetta vastaa yhden upouuden ilmastovaikutuksia

Uutiset 28 elokuu 2023 4 min lukuaika

datorer från Inrego - rekonditionerade och begagnade.

Rekrytoidaanko teille syksyllä uutta porukkaa? Tiesitkö, että saat 15 uudelle työntekijälle kannettavat vain yhden tietokoneen ilmastovaikutuksilla? Ai miten tämä on mahdollista? Lue eteenpäin!

Syksy tarkoittaa monille yrityksille uusien työntekijöiden palkkaamista. Uusi työntekijä tarvitsee monessa toimistotehtävässä niin puhelimen, tietokoneen kuin näytön voidakseen suoriutua työtehtävistään. Joten IT-laitehankintoja olisi taas tiedossa - eurot ja CO2-luvut vaan vilisevät silmissä. Mutta hankinnat voi tehdä myös taloudellisesti ja ekologisesti.

Hankkimalla upouudet laitteet, päästöt yllämainituille IT-laitteille ovat yhteensä 855 kg CO2e per työntekijä. Sen sijaan mikäli valitsette kunnostetut IT-laitteet päästöt ovat vain 55 kg per työntekijä. Tämä tarkoittaa, että voitte hankkia toimivan IT-paketin 15 työntekijälle samalla päästömäärällä kuin yksi upouusi aiheuttaisi.

Kunnostettu IT tuo ilmastohyötyjä

Ilmastonmuutos ja luontokato ovat tänä päivänä yksi suurimmista haasteista. Tämän haasteen ratkaisemiseksi ja ympäristövaikutustemme vähentämiseksi meidän on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjä ja käytettävä maapallon luonnonvaroja fiksummin. Kunnostettu IT tarkoittaa kestävämpiä toimitusketjuja, pidempää käyttöikää, tuotteiden ja komponenttien uudelleenkäyttöä sekä vastuullista jätehuoltoa.

E-jätevuoret kasvavat

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Ruotsalaiset työpaikat ovat kuluttaneet 9,3 miljoonaa tietokonetta ja lisäksi suuren määrän matkapuhelimia, tulostimia, palvelimia ja muita IT-laitteita. Tämä on johtanut valtavaan määrään e-jätettä. Joka vuosi tuotetaan elektroniikkajätettä yli Kiinan muurin painon verran. Tiesitkö muuten, että Kiinan muuri on painavin ihmisen tekemä rakennelma?

E-jäte on maailman nopeimmin kasvava jätemuoto ja lisäksi suurin ympäristövaikutuksiltaan per kilo. IT-laitteet sisältävät vaarallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa suurta vahinkoa eläimille ja luonnolle, jos ne päätyvät ympäristöön. Lisäksi ne sisältävät arvokkaita metalleja, jotka on pidettävä kierrossa ja hyödynnettävä uusissa tuotteissa, sillä ne uhkaavat loppua maapallolta.

Uusiokäyttämällä ja kierrättämällä IT-laitteita varmistamme, että elektroniikkatuotteilla on pidemmät elinkaaret ja niitä käytetään niin kauan kuin mahdollista.

Uudistuotannon vähentäminen

Yli puolet kaikista IT:n hiilidioksidipäästöistä syntyy tuotteiden valmistusvaiheessa. Yksi ainoa kannettava tietokone aiheuttaa noin 280 kiloa hiilidioksidiekvivalenttia. Siihen lisätään noin 1 200 kiloa kaivosjätettä ja useita konfliktimineraaleja, joiden louhinnassa valitettavasti edelleen laiminlyödään ihmisoikeuksia.

Vähentämällä tarvetta uustuotannolle vähennämme myös ihmisen negatiivista vaikutusta ympäristöön. Valitsemalla kunnostetun IT-kokoonpanon henkilöstöllenne yrityksenne voi säästää keskimäärin 800 kiloa hiilidioksidipäästöjä per henkilö. Pitkällä aikavälillä tämä tekee suuren vaikutuksen yrityksenne hiilijalanjälkeen.

Taloudellista hyötyä kunnostetulla IT:llä

Ilmastohyötyjen lisäksi kunnostetun IT:n hankkiminen säästää taloudellisesti. Kunnostettu IT maksaa jopa puolet vähemmän kuin uuden ostaminen.

Kunnostetulla IT:llä tapahtuu myös vähemmän arvon alenemista. Uudet tehdasvalmiit tietokoneet menettävät arvostaan 30 prosenttia heti kun pakkaus avataan. Kunnostetun IT:n osalta prosenttiluku on noin 4% kuukaudessa.

Löydätkö siis enää mitään syytä olla kokeilematta kunnostetun IT:n hankintaa? Ota yhteyttä, me autamme sinut alkuun.