Inrego
Stocklists

Hallinnoi älyllä älä oletuksilla

Uutiset 15 elokuu 2023 3 min lukuaika

Yrityksen IT-laitekannan hallinnointi on aikaa vievää ja tehotonta, mikäli siihen ei ole olemassa kunnollisia työkaluja. Excel-listoihin, omaan muistiin, saati oletuksiin ei ole luottamista, sillä laitteita vaihdetaan, niitä rikkoutuu ja tilalle hankitaan varalaitteita. Kunnollinen ja mielellään eri järjestelmistä dataa keräävä laiterekisteri on varmin tapa pitää laitekanta hallinnassa ja kulut kurissa. Tästä hyötyvät niin yrityksen IT-vastaava kuin myös talous ja ympäristö.

Onko sinulla tarkasti tiedossa kuinka monta tietokonetta ja älypuhelinta yrityksessänne on, milloin ne on hankittu, onko kaikki laitteet käytössä ja kenellä, milloin seuraava huolto on, milloin laite pitäisi vaihtaa ja mitkä sen kustannuksen ovat olleet? Tietoja voi olla kerätty erilaisiin Exceleihin tai tallennettu hankintalaskut kansioon, mutta ovatko tiedot ajantasalla ja helposti löydettävissä. Yrityksen IT-laitekannan ylläpito, seuranta ja hallinnointi pitäisi kuitenkin tapahtua mahdollisimman sujuvasti, yhdessä paikassa ja ennen kaikkea perustua luotettavaan ja ajantasaiseen tietoon.

Ratkaisuna IDR-laiterekisteri

Kumppanimme tuottama IDR-laiterekisteri tarjoaa helpon ja kustannustehokkaan tavan kaikenkokoisten IT-laitekantojen hallinnointiin. Samassa järjestelmässä saat ylläpidettyä tiedot niin omistetuista kuin leasingillä hankituista laitteista. Parhaimmillaan laitetiedot, hankinta-ajankohta, hinta ja elinkaari päivittyvät järjestelmään automaattisesti tilausportaalin kautta.

Vanhat laitteet heti kiertoon ja oikeaan aikaan - maksimoi hyvitysarvo

Laiterekisteri auttaa saattamaan käytöstä poistetut laitteet kiertoon mahdollisimman pian ja maksimoi näin niistä saatavan hyvitysarvon. Järjestelmän kautta saat aktivoitua muistutusviestit vaihtoajankohdasta, jolloin myös korvaavat laitteet tulee tilattua oikeaan aikaan. Tiesitkö, että jo muutaman viikon seisottaminen hyllyssä vaikuttaa hyvitysarvoon alentavasti. Siirrä poistettavat laitteet kierrätysosioon, jolloin saat niistä meiltä suoraan hyvityshinnan IDR-rekisteriin. Myös raportti tekemästämme datatuhouksesta tallentuu laiterekisteriin.

Keskitä tiedot yhteen paikkaan

IDR on mahdollista integroida myös muihin järjestelmiin, jolloin tietoa mm. käyttäjästä, sijainnista tai laitteen toimivuudesta saadaan rikastettua. IDR:n NFC-sirun sisältävät älytarrat helpottavat laitteiden seurantaa, sillä sen avulla käyttäjät voivat itse tarkistaa tiedot omalla älypuhelimellaan. Parhaassa tapauksessa saat siis kerättyä kaiken tarpeellisen tiedon yhteen järjestelmään, jonka avulla tiedät tarkasti:

  • Kuinka monta laitetta yrityksellänne on

  • Milloin laitteet on hankittu

  • Kenellä laitteet on käytössä ja mille kustannuspaikalle kulut kohdistuvat

  • Missä ne sijaitsevat

  • Milloin laite tulee vaihtaa

  • Mikä on kiertoon lähetettävän laitteen hyvitysarvo

Säästä aikaa, hermoja sekä kustannuksia ja ota käyttöön kattava laitehallintarekisteri. Kysy meiltä lisää, niin näytämme, miten järjestelmä toimii osana Inregon kiertotalouspalveluita.