Inrego
Stocklists

Inrego laajentaa kansainvälisesti ja avaa toiminnot Suomeen

Työpaikat 26 lokakuu 2020 3 min lukuaika

Kiertotalouden saadessa lisää jalansijaa elektroniikkateollisuudessa on kiinnostus uudelleenkäytettyä IT:tä kohtaan kasvanut merkittävästi sekä Ruotsissa että kansainvälisesti. Ruotsalainen Inrego toimittaa nykyään kunnostettuja IT-laitteita 90 maahan maailmanlaajuisesti ja avaa nyt toimiston Suomeen. Tämä on ensimmäinen investointi ulkomaiseen toimipisteeseen.

Inrego perustettiin vuonna 1995 ja on nykyään markkinajohtaja Pohjoismaissa ja edelläkävijä Ruotsin kierrätysmarkkinoilla. Vuonna 2019 Inrego avasi verkkokaupan Suomeen ja nyt on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja tarjota palveluja suoraan Suomesta.

– Näemme, että IT-ostajien kiinnostus kestävää kehitystä kohtaan kasvaa koko ajan. Kierrätysmarkkinat ovat pohjimmiltaan maailmanlaajuiset ja suuri osa liiketoiminnastamme on jo ulkomailla. Se, että otamme nyt askeleen ja vakiinnutamme fyysisesti itsemme Ruotsin ulkopuolelle, tuntuu erittäin jännittävältä. sanoo Jonas Carlsson, Inregon toimitusjohtaja. Suomi on ollut meille pitkään tärkeä markkina-alue ja tuntuu luonnolliselta, että se on ensimmäinen askel tällä matkalla.

Helsingin toimisto avaa ovensa syksyllä ja keskittyy pääasiassa käytettyjen IT-laitteiden kauppaan, ostoon ja myyntiin ITAD-markkinoilla (IT Asset Disposition). Laajennus Suomeen on Inregon ensimmäinen lokaatio Ruotsin ulkopuolella, mutta tavoitteena on laajentaa pian myös Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Lisääntynyt ilmastotietoisuus ajaa kasvua

Yleinen kiinnostus vastuullisuutta ja kunnostettujen IT-laitteiden taloudellisia ja ilmastohyötyjä kohtaan on lisännyt Inregon tuotteiden kansainvälistä kysyntää merkittävästi viime vuosina. Kansainväliset ITAD-markkinat kasvavat tasaisesti ja globaalin arvon arvioidaan olevan noin 246 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2025 Grand View Research, Inc:n mukaan. Inregon liikevaihto on kasvanut lähes 10 % verrattuna edelliseen tilikauteen. Ruotsin kuluttaja-asiakkaiden määrä on kasvanut 20 prosenttia vuoden 2019 aikana.

- Markkinat ovat valmiit ja nyt on aika ottaa isompi askel kansainvälisesti. Kiertotalous on tullut jäädäkseen ja viime aikaiset nostot ilmastokysymyksistä ovat herättäneet ihmiset ajattelemaan vakavasti omaa IT-kulutustaan, sanoo Henrik Nilsson, Inregon perustaja.

Kunnostetun kannettavan tietokoneen ostaminen uuden sijaan säästää hiilidioksidipäästöjä keskimäärin 280 kg ja näyttö jopa 520 kg. Vuonna 2019 Inrego antoi uuden elämän noin 350 000 IT-tuotteelle. Pandemian vaikutuksista huolimatta kevään myyntiin näyttää vielä paremmalta. Myös yhtiön liikevaihto näyttää kasvavan jo kuudetta vuotta peräkkäin, ja työntekijöiden määrä kasvaa työllistäen nyt noin 190 henkilöä.


Lisätietoja antaa:

Jonas Carlsson
Koncernchef
Mail: jonas.carlsson@inrego.se
Tel: +46 (0) 8 501 090 00