Inrego
Stocklists

iPhone 14 – mikä todellisuudessa on muuttunut?

Uutiset 7 marraskuu 2022 3 min lukuaika

En mobil i en Inrego-box, så den levereras till dig som handlar från oss.

Parannellut tekniset ominaisuudet, päivitetty ohjelmisto ja uusittu pakkaus, mutta kokonaisuudessaan muutosta ei ole niin paljon kuin luulisi. Näin arvioi Inregon divisioonapäällikkö Mattias Aronsson, joka käy uuden iPhonen lanseerausta läpi 16 vuoden kokemuksella teknologia-alalta. Mattias avaa IT-tuotteiden todellisia kustannuksia ja kestävyyttä

Kun yritys suunnittelee IT-laitehankintoja, usein kolme kysymystä nousee esiin. Mitkä ovat tuotteen ominaisuudet, mitä voimme tehdä sillä? Mikä sen hinta on? Kuinka kauan laite kestää? Hankinnassa on tärkeää varmistaa, että tuote vastaa sekä yrityksen tarpeita, budjettia että vastuullisuustavoitteita. Toki uudessa iPhone 14:ssä on joitain päivitettyjä toimintoja, kuten uusin A15-prosessori ja hieman hienostunut kamerajärjestelmä, mutta 90 prosentille käyttäjistä se ei silti tule tuomaan huomattavaa parannusta aikaisempiin versioihin verrattuna. Siksi mielestämme markkinoilla on myös parempia vaihtoehtoja, kun otetaan huomioon yrityksen keskeisiä ostonäkökohtia.

Edellinen malli, iPhone 11 julkaistiin vuonna 2019 ja sitä myytiin vuoteen 2022 asti. Koko on sama (6,1”) ja iPhone 11 tukee uusinta Apple iOS 16 -käyttöjärjestelmää. Molemmat mallit, 11 ja 14, ovat erittäin edistyneitä älypuhelimia. Kun kuoren alla on pitkälle kehitetty tekniikka, iPhone 11:n käyttäjä voi tuntea olonsa turvalliseksi – se on puhelin, joka kestää useita vuosia. Lisäksi älypuhelimet itse asiassa säilyttää arvonsa pidempään kuin monet ihmiset edes ymmärtävät. Olemme pystyneet maksamaan useita tuhansia euroja siitä, mitä jotkut asiakkaat pitävät romuna. Tuotteiden arvo on laskenut merkittävästi myyntihetken ja ensimmäisten vuosien välissä, mutta ajan myötä lasku tasaantuu. Inrego voi edelleen maksaa hyvitystä esimerkiksi kahdeksan vuotta vanhoista tietokoneista.

Lisäksi uutta puhelinta ostettaessa todellinen hinta ihmiskunnalle ja ympäristölle on korkeampi kuin mitä laskussa näkyvät eurot. Valitettavasti elektroniikan raaka-aineiden louhintamaissa tapahtuu edelleen sosiaalisia epäoikeudenmukaisuuksia, kuten korruptiota ja ihmisoikeusloukkauksia, ja jopa 80 prosenttia puhelimen kasvihuonekaasuista aiheutuu pelkästään tuotannon aikana. Vastuullisuusnäkökohdat ovat siis kiistatta paremmat käytetyssä puhelimessa.

Ostaessaan kunnostetun iPhonen käyttäjä saa tuotteen, jolla on lähes samat toiminnot kuin täysin uudessa - mutta puoleen hintaan. Tarjoamme mahdollisuuden rahoittaa vastuullisempia IT-laitteita helpommin ja tämä auttaa monia yrityksiä, joiden on tarkistettava kokonaiskustannuksia myös ympäristönäkökulmasta. Ostaessaan tuotteita Inregolta käyttäjä liittyy osaksi "kierto-ostokonseptiamme". Olemme toimineet alalla 27 vuotta, joten meillä alkaa olla vahva käsitys käytettyjen IT-laitteiden mahdollisuuksista. Edistyneiden prosessien ja todella tiukkojen sisäisten vaatimusten ansiosta uskomme niin vahvasti liiketoimintamalliimme, että lupaamme ostaa myös myymämme laitteet takaisin, kun käyttäjät ovat valmiita niistä luopumaan. Tällä tavalla Inrego tarjoaa IT-tuotteille toisen ja myös kolmannen mahdollisuuden!

Circular IT on tulevaisuutta. Jokainen varastostamme lähtevä tuote on varustettu edistyneillä ominaisuuksilla, taloudellisella edulla ja kestävyyden maksimoimisella. Haluatko jutella lisää mallistamme? Lue lisää