Inrego
Stocklists

Toimimme asiakkaidemme neuvonantajina ja vastuullisuuden asiantuntijoina!

Työpaikat 7 marraskuu 2022 3 min lukuaika

Skruva på en laptop i Inregos produktion.

Ei ole mikään salaisuus, että IT-laitteista saat parhaan taloudellisen tuoton tuotteista, jotka ovat olleet käytössä kaksi-kolme vuotta. Tuotteet ovat silloin niin hyvässä kunnossa, että ne voidaan myydä uudelleen ilman suurempaa kunnostusta. Kestävän kehityksen asiantuntijoina meidän ensisijainen intressimme ei kuitenkaan ole maksimoida taloudellista hyötyä. Sen sijaan haluamme luoda asiakkaillemme kestäviä IT-ratkaisuja, kirjoittaa Fredrik Spjut, Inregon hankintajohtaja.

Mitä paremmassa kunnossa vastaanottamamme laitteet ovat, sitä usemman kerran ne voidaan uudelleen käyttää. Emme kannusta asiakkaitamme vaihtamaan laitteita mahdollisimman pian, vaan kannustamme maksimoimaan laitteiden käyttöiän. Siksi kehitämme parhaillaan uudenlaista mallia IT-hankintojen konsultointiin, arviointiin ja tarkastukseen, jotta yritykset voisivat tehdä entistä kestävämpiä päätöksiä.

Mistä tiedät, milloin on aika päivittää IT-laitteesi? Tämä on asiakkaidemme yleisin kysymys. Monet haluavat ostaa uuden laitteen nopeammin kuin oikeasti olisi tarve, sen sijaan, että he pyrkisivät maksimoimaan laitteen kapasiteetin ja käyttäisivät laitetta näin pidempään. Tähän me haluamme vaikuttaa. Kokemuksellamme voimme testata asiakkaidemme nykyisiä tuotteita ja kertoa heille, mitkä laitteet kaipaavat päivitystä ja mitkä ovat vielä riittävän hyvässä kunnossa yrityskäyttöön. Tällä tavoin varmistamme, että hyödynnämme jo olemassa olevien laitteiden täyden potentiaalin ja päivitämme vain niitä laitteiden osia, jotka sitä tarvitsevat. IT-laitteiston tilan paremmalla tuntemuksella yritykset voivat tehdä järkevämpiä ostopäätöksiä, jotka perustuvat faktaan ja siten myös vähentää rahoituskulujaan. Samalla he pienentävät myös ekologista jalanjälkeään, sillä elektroniset laitteet ovat markkinoiden suurimpia ilmastosyyllisiä.

Ostamalla 20 % kunnostettuna ja pidentämällä IT:n käyttöikää yhdellä vuodella yritykset voivat vähentää päästöjään jopa 35 %.

Arvon ja suorituskyvyn aleneminen käytön myötä vaihtelee tuotemerkeittäin, mutta yleisesti suurin arvon aleneminen tapahtuu 3–5 vuoden kuluttua. Pöydän laatikkoon päätyneen tietokoneen arvo alkaa laskea 4-5 prosenttia kuukaudessa jo toisena vuonna ostopäivästä. Siksi haluamme olla asiakkaidemme käytettävissä jo ostohetkellä tarjotaksemme jäännösarvon laitteille.

Joka kuukausi tuotantomme läpi virtaa 25 000 yksikköä, ja kunnostuksen jälkeen hieman alle 20 000 yksikköä pääsee takaisin markkinoille. Tietokoneiden kierrätysasteemme on huikeat 95 prosenttia. Itse 27 toimintavuoden kokemuksella kehittämämme kunnostusprosessi on vastaus noin suureen kierrätysasteeseen. Mutta edelleen pyrimme kehittämään toimintaa ja prosessia, jotta voimme jatkossakin toimittaa parhaita IT-ratkaisuja asiakkaillemme. Jatkuva kehittäminen ja kehittyminen on toiminnassamme itsestään selvyys. Yhdessä asiakkaidemme kanssa todistamme, että IT ei ole enää kertakäyttötuote.

Pyydä meiltä ostotarjous teidän IT-laitekannasta. Lue lisää ja ota yhteyttä

Timo Kauhanen Inrego.

Timo Kauhanen

Key Account Manager

timo.kauhanen@inrego.fi +358403559254