Inrego
Stocklists

Viisi syytä hankkia käytetty IT-laite

Uutiset 23 lokakuu 2023 3 min lukuaika

piedestaler med återbrukade datorer, plattor och laptops från Inrego.

Taloudellisuus ja nykyään myös vastuullisuus, enenevissä määrin, nousevat keskusteluun, kun puhumme IT-laite hankinnoista yrityspäättäjien kanssa. Toiselle eurot merkitsevät enemmän, kun taas toiselle saavutetut CO2-säästöt tuovat suuremman painoarvon. Kunnostetun IT:n hankinta näkyy näissä kummassakin. Listasimme tähän artikkeliin viisi tärkeintä syytä hankkia kunnostettua IT:tä upouuden sijaan.

1. Säästät rahaa

Kunnostettu IT on tyhjennetty datasta, testattu ja asennettu uudelleen. Sillä on käyttöikää jäljellä vielä useita vuosia. Sen arvo ei tipu 30%:a heti paketista avaamisen yhteydessä, kuten uuden IT-laitteen. Lisäksi hinta on huomattavasti edullisempi. Esimerkiksi uusi HP Elitebook 840 G5 maksaa 1298€ kun taas vastaavan saat kunnostettuna 330 eurolla. Myymiimme käytettyihin IT-laitteisiin sisältyy aina 12kk takuu ja lisätakuu on mahdollista hankkia jopa kolmeksi vuodeksi.

2. Pienennät yrityksenne Scope 3 -päästöjä

Etenkin vastuullisuusraportoinnin piiriin kuuluvat yritykset raportoivat CO2-päästöjään ja niin kannattaa tehdä muidenkin itseään vastuulliseksi kutsuvien yritysten. Ostaessanne käytettyjä IT-laitteita, toimitamme teille tarkan laskelman saavutetuista CO2e-säästöistä, jota voitte hyödyntää niin omassa vastuullisuusraportoinnissa kuin vastuullisuusviestinnässä. Esimerkiksi edellisessä kohdassa mainitun kannettavan tietokoneen osalta uuden kannettavan CO2-päästö on 280 kg kun taas kunnostetulla vastaava luku on 42 kg CO2e.

3. Käytettynä ostaminen auttaa ympäristöä ja vähentää ylikulutusta

Käytetyn IT-laitteen ostaminen on vastuullinen teko. Maailmassa tuotetaan vuosittain yli 300 miljoonaa uutta kannettavaa. Vuonna 2022 hävitettiin 505 miljoonaa tablettia ja kannettavaa tietokonetta. Meillä on jo paljon IT-laitteita, joita voimme käyttää uudestaan ja näin tekemällä säästyy arvokkaita maametalleja, vettä ja muita raaka-aineita. Myös jätettä syntyy 1200 kiloa vähemmän per yksi kannettava tietokone.

4. Järkevä valinta niin taloudellisesti kuin imagollisesti

Etenkin lyhytaikaisiin työtehtäviin, projekteihin, kesätyöntekijöille tai varakoneiksi ei ole taloudellisesti järkevää ostaa uusia laitteita. A-luokkainen laadukkaista komponenteista valmistettu, kunnostettu yritysläppäri ja älypuhelin ajavat täysin asiansa. Oletko miettinyt, että käytetty IT voi olla kilpailuvaltti työmarkkinoilla, vastuullisesti ajattelevien ja tietoisten nuorten keskuudessa.

5. Riskitön valinta

Kaikki myymämme käytetyt laitteet tyhjennetään Blanccon-softalla, jonka jälkeen ne testataan, kunnostetaan ja asennetaan uudestaan. Olemme Microsoft Authorized Refurbisher -kumppani, joten tarjoamme laitteisiin aina uusimman mahdollisen Windows -käyttöjärjestelmän. Kaikkiin laitteisiin kuuluu oletuksena 12 kk takuu. Lisäksi sitoudumme ostamaan myös takaisin kaikki yrityksille myymämme laitteet.

Autamme mielellämme valitsemaan juuri teidän organisaatioonne sopivat kunnostetut IT-laitteet. Ja muistathan kysyä myös kunnostettujen IT-laitteiden vuokrauksesta. Jopa muutaman päivän vuokraus on mahdollista.

Kysy lisää!

Jani Halpin

Account Manager

jani.halpin@inrego.fi +358 40 191 9510