Inrego
Stocklists

Kuntoluokitukset

Näin määrittelemme IT-laitteiden kuntoluokan

Haluatko tietää miksi laitteellesi on määritetty vähennyksiä raportissa?

Oletko halukas kuulemaan, kuinka määrittelemme laitteiden kuntoluokan?

Alta löydät kuntoluokitusoppaamme, jota käytämme määritellessämme mihin kuntoluokkaan laite kuuluu. Käsittelemme tällä prosessilla vuosittain 360 000 laitetta.

Kannettavat


Gradings

Grading:

A | Loistava

Hyvässä kunnossa oleva täysin toimiva laite. Yleisvaikutelma on siisti, vaikka normaalia kulumaa saattaa esiintyä. Tarkastuksessa voidaan havaita pieniä kosmeettisia vikoja, kuten pieniä naarmuja, jälkiä tai värimuutoksia.

Laitteen näytössä ei saa näkyä muutoksia/vikoja käytön aikana.


Grading:

A- | Hyvä

Täysin toimiva laite, joka hyvässä kunnossa. Laittessa on nähtävissä käytön jälkiä, jotka näkyvät tarkastuksessa, kuten naarmuja, jälkiä, värimuutoksia tai pieniä kolhuja. Vahingot rajoittuvat tietylle alueelle tuotteen rungossa eivätkä vaikuta sen toimivuuteen.

Tuotteen näytössä voi olla pieniä näkyviä vaurioita, kuten kevyitä naarmuja tai painaumajälkiä. LCD-näytössä voi olla joitain vaurioita, kuten 1-4 kuollutta pikseliä tai toimimaton kosketustoiminto.


Grading:

B | Kohtalainen

Täysin toimiva, mutta käytön jälkiä näkyy. Laitteessa on selkeitä jälkiä, kuten isoja naarmuja ja kolhuja. Vauriot kattavat ison osan laitteen pinnasta. Näppäimistön voimakas paine voi aiheuttaa vaurioita.

Laitteen näytössä näkyy käytön aikana vaurioita, kuten syviä/pitkiä naarmuja tai muita jälkiä. LCD-näytössä voi olla värimuutoksia, väriviivoja tai yli 5 kuollutta pikseliä. Näytön saranat voivat olla löysällä.


Grading:

B- | Heikko

Laitteen rungossa voi olla merkittäviä vaurioita, kuten halkeamia tai kokonaan puuttuvia osia.

Näytössä voi ilmetä suuria vaurioita, kuten painaumia, värimuutoksia tai lasin halkeamia. Testaus ja datan poistaminen voidaan kuitenkin suorittaa.

Tämänkaltaiset viat johtuvat usein huonosta pakkaamisesta kuljetuksen aikana tai tuotteiden pinoamisesta päällekkäin.


Grading:

C | Rikkinäinen

Rikkinäistä tuotetta, josta puuttuu komponentteja, jota ei pidetä toimivana tai jostain muusta syystä ei pidetä mahdollisena myydä toiselle käyttäjälle. Tuote voi olla ohjelmistolukittu, kuten iCloud tai MDM/DEP, mikä tekee siitä käyttökelvottoman toiselle käyttäjälle, vaikka kunto olisi hyvä.

Tuote voidaan korjata korjaamollamme tai käyttää varaosina muiden tietokoneiden korjaamiseen.


Grading:

D | Materiaalikierrätys

Laite, joka on erittäin huonossa kunnossa, täysin tuhoutunut tai liian vanha myytäväksi eteenpäin. Laite voi olla myös ohjelmistolukittu, joka tekee siitä käyttökelvottoman toiselle käyttäjälle, vaikka kunto olisi hyvä.

Jos datatuhous ja tunnistamisen poistaminen ei ole mahdollista, koko laite on tuhottava. Jos pelkkä tallennusväline voidaan poistaa, se tuhotaan erikseen. Loput osat käytetään varaosina muiden laitteiden korjaamiseen.

Pöytäkoneet


Gradings

Grading:

A | Loistava

Hyvässä kunnossa oleva täysin toimiva tuote. Yleisvaikutelma on siisti, vaikka normaalia kulumaa saattaa esiintyä. Tarkastuksessa voidaan havaita pieniä kosmeettisia vikoja, jotka kuitenkin rajoittuvat hyvin pienelle alueelle, kuten kevyitä naarmuja, jälkiä tai värimuutoksia.

(All-in-One/iMac) Tuotteen näytössä ei saa näkyä vaurioita käytön aikana.


Grading:

A- | Hyvä

Täysin toimiva laite, hyvässä kunnossa. Laitteessa on näkyvissä selviä käytön jälkiä, kuten naarmuja, värimuutoksia tai pieniä kolhuja. Vahingot rajoittuvat tietylle alueelle tuotteen rungossa eivätkä vaikuta sen toimivuuteen.

(All-in-One/iMac) Laitteen näytössä voi olla pieniä näkyviä vaurioita, kuten kevyitä naarmuja tai painaumia. LCD-näytössä voi olla joitain vaurioita, kuten 1-4 kuollutta pikseliä tai toimimaton kosketustoiminto.


Grading:

B | Kohtalainen

Täysin toimiva, mutta kulunut laite. Laitteessa on selkeitä käytön jälkiä ja vauriot kattavat merkittävän osan rungosta, kuten suuret kolhut, naarmut tai syvät naarmut.

(All-in-One/iMac) Laitteen näytössä näkyy käytön aikana vaurioita, kuten syviä/pitkiä naarmuja tai muita jälkiä. LCD-näytössä voi olla värimuutoksia, väriviivoja tai yli 5 kuollutta pikseliä. Laitteen näyttöjalusta voi olla vaurioitunut.


Grading:

B- | Heikko

Huonokuntoinen, muta vielä toimiva laite. Laitteen rungossa voi olla merkittäviä vaurioita, kuten halkeamia tai puuttuvia osia.

(All-in-One/iMac) Näytössä voi ilmetä suuria vaurioita, kuten painaumia, värimuutoksia tai lasin halkeamia. Testaus ja datatuhous voidaan kuitenkin edelleen suorittaa.

Tällaiset viat voivat johtua esim. laitteiden pinoamisesta päällekkäin ja huonosta pakkauksesta kuljetuksen ajaksi.


Grading:

C | Rikkinäinen

Rikkinäinen laite,, josta puuttuu osia, jota ei pidetä toimivana tai jostain muusta syystä ei pidetä mahdollisena myydä eteenpäin. Laite voi olla ohjelmistolukittu, kuten iCloud tai MDM/DEP, mikä tekee siitä käyttökelvottoman toiselle käyttäjälle, vaikka kunto olisi hyvä.

Tuote voidaan korjata tai käyttää varaosina muiden tietokoneiden korjaamiseen.


Grading:

D | Materiaalikierrätys

Laite, joka on erittäin huonossa kunnossa, täysin tuhoutunut tai katsottu liian vanhaksi myytäväksi etenpäin. Laite voi olla ohjelmistolukittu, kuten Intune tai Google, mikä tekee siitä käyttökelvottoman toiselle käyttäjälle, vaikka kunto olisi hyvä.

Jos datatuhous ja tunnistamisen poistaminen ei ole mahdollista, koko laite on tuhottava. Jos tallennusväline voidaan poistaa, se tuhotaan erikseen. Loput osat käytetään varaosina muiden laitteiden korjaamiseen.

Älypuhelimet ja tabletit


Gradings

Grading:

A | Loistava

Hyvässä kunnossa oleva täysin toimiva laite. Yleisvaikutelma on hyvä, vaikka normaalia kulumaa saattaa esiintyä. Tarkastuksessa voidaan havaita pieniä kosmeettisia vikoja, jotka voivat peittää pienen osan laitteen rungosta, kuten kevyitä naarmuja, jälkiä tai värimuutoksia.

Laitteen näytössä ei saa näkyä vaurioita käytön aikana.


Grading:

A- | Hyvä

Täysin toimiva laite, joka on vielä ihan hyvässä kunnossa. Laitteessa on selviä käytön jälkiä, jotka näkyvät tarkastuksessa, kuten naarmuja, jälkiä, värimuutoksia tai pieniä kolhuja. Vahingot rajoittuvat tietylle alueelle laitteen rungossa eivätkä vaikuta sen toimivuuteen.

Laitteen näytössä voi olla pieniä näkyviä vaurioita, kuten kevyitä naarmuja tai painejälkiä. LCD-näytössä voi olla joitain vaurioita, kuten 1-4 kuollutta pikseliä tai toimimaton kosketustoiminto.


Grading:

B | Kohtalainen

Täysin toimiva, mutta kulunut laite. Laitteessa on selkeitä käytön jälkiä ja vauriot kattavat merkittävän osan laitteen rungosta, kuten suuret kolhut, naarmut tai isot naarmut.

Laitteen näytössä näkyy käytön aikana vaurioita, kuten syviä/pitkiä naarmuja tai muita jälkiä. LCD-näytössä voi olla värimuutoksia, väriviivoja tai yli 5 kuollutta pikseliä. Kirkkaus voi olla viallinen ja havaittavissa enintään 50 % sen voimakkuudesta.


Grading:

B- | Heikko

Huonokuntoinen, mutta toimiva laite. Laitteen rungossa voi olla merkittäviä vaurioita, kuten halkeamia, puuttuvia rungon osia tai vääntymistä.

Näytössä voi esiintyä suuria vaurioita, kuten naarmuja, painaumia, halkeilevaa lasia. Kirkkaus voi olla viallinen ja havaittavissa enintään 5 % sen voimakkuudesta. Testaus ja datatuhous voidaan kuitenkin edelleen suorittaa.

Laitteet on saatettu pinota päällekkäin tai pakata huonosti, jolloin vaurioita on tullut.


Grading:

C | Rikkinäinen

Rikkinäinen laite, josta puuttuu komponentteja. Tai laitetta ei pidetä toimivana, jos esimerkiksi kosketustoiminto on viallinen tai sitä ei muusta syystä katsota mahdolliseksi myydä eteenpäin. Laite voi olla ohjelmistolukittu, kuten iCloud tai MDM/DEP, mikä tekee siitä käyttökelvottoman toiselle käyttäjälle, vaikka kunto olisi hyvä.


Grading:

D | Materiaalikierrätys

Laite, joka on erittäin huonossa kunnossa, täysin tuhoutunut tai liian vanha myytäväksi eteenpäin. Laite voi olla ohjelmistolukittu, kuten Google tai Knox, joka tekee siitä käyttökelvottoman toiselle käyttäjälle, vaikka kunto olisi hyvä.

Jos datatuhous ja tunnistamisen poistaminen ei ole mahdollista, koko laite on tuhottava.

Näytöt


Gradings

Grading:

A | Loistava

Hyvässä kunnossa oleva täysin toimiva laite. Yleisvaikutelma on hyvä, vaikka normaalia kulumaa saattaa esiintyä. Tarkastuksessa voidaan havaita pieniä kosmeettisia vikoja, jotka voivat peittää pienen osan laitteen rungosta, kuten kevyitä naarmuja, jälkiä tai värimuutoksia.

Laitteen näytössä ei saa näkyä vaurioita käytön aikana.


Grading:

A- | Hyvä

Täysin toimiva laite, vielä ihan hyvässä kunnossa. Laitteessa on selviä käytön jälkiä, jotka näkyvät tarkastuksessa, kuten naarmuja, jälkiä, värimuutoksia tai pieniä kolhuja. Vahingot rajoittuvat tietylle alueelle rungossa eivätkä vaikuta sen toimivuuteen.

Tuotteen näytössä voi olla pieniä näkyviä vaurioita, kuten kevyitä naarmuja tai painaumia. LCD-näytössä voi olla joitain vaurioita, kuten 1-4 kuollutta pikseliä tai toimimaton kosketustoiminto.


Grading:

B | Kohtalainen

Täysin toimiva, mutta kulunut laite. Laitteessa on selkeitä käytön jälkiä ja vauriot kattavat merkittävän osan rungosta, kuten suuret kolhut, naarmut tai syvät naarmut.

Näytössä näkyy käytön aikana vaurioita, kuten syviä/pitkiä naarmuja tai muita jälkiä. LCD-näytössä voi olla värimuutoksia, väriviivoja tai yli 5 kuollutta pikseliä. Tuotteen näyttöjalusta voi olla viallinen.


Grading:

D | Materiaalikierrätys

Laite, joka on erittäin huonossa kunnossa, täysin tuhoutunut tai liian vanha myytäväksi eteenpäin.

Näyttö voi esimerkiksi olla viallinen, välkkyvä, vesivaurioitunut ja siinä voi olla isompia LCD-vaurioita. Kirkkaus voi olla viallinen ja havaittavissa enintään 5 % sen voimakkuudesta.