Inrego
Stocklists

2007

Innovaatiot, ISO-standardit ja CO2

Käytetyn ja uuden laitteen välinen dilemma.

"Käytetty herättää useammin epäilyksiä. Arveluttaa, koska et tiedä mitä käytetylle laitteelle on tapahtunut aiemmin. Luotat uuteen, vaikka neljässä prosentissa uusista laitteista on valmistusvirheitä. Olet silti enemmän huolissasi siitä, että käytetyssä on vika, mutta miksi?"

Tämän luottamuskuilun kurominen on yksi suurimmista haasteista kierrätysteollisuudessa. Näin ollen palveluprosessin tulee olla sertifioitu. Inrego sai jo varhaisessa vaiheessa ISO-sertifioinnit, joka toi luottamusta.

"ISO-14001 Environment saatiin ensimmäiseksi vuonna 2005. Sitten ISO 9001 Quality vuonna 2007. Inrego saavutti huippunsa liittymällä toisena yrityksenä Ruotsissa ISO 27001 Safety -standardiin vuonna 2008 ja täydentämään OHSAS 18001 Working Environment -standardia vuonna 2011."

"Mutta ISO-standardi ei pelkästään riitä luomaan uutta. Gotlannin lautalla vuonna 2010, matkalla Inregon vuotuiseen avajaistapahtumaan, syntyi ajatus omasta CO2-raportista, jotta voimme todella näyttää, kuinka hyviä tuloksia uudelleenkäytöllä saavutetaan. Järjestelmää ei ollut olemassa, mutta löysimme Berliinin Technischke Universitetista laskentamallin, joka voisi olla laskennan perusta. Tämän pohjalta lähdimme kehittämään mallia ja keräämään lisää tietoa. Näin CO2-raportti näki päivänvalon."

Liiketoiminnassa on kyse ajoituksesta. Vuonna 2012 Inrego toi ensimmäisenä yrityksenä maailmassa CO2-päästönsä näkyviin Biorecro-projektin kautta. Valitettavasti aika ei ollut oikea. Tärkeä asia ei herättänyt kiinnostusta, mutta nyt yli 10 vuotta myöhemmin ratkaisu on avainasemassa menestykseen.

"Projektimme, joka toimi ja jota käytämme edelleen, on oma näppäimistötulostin. Sen avulla voimme tulostaa kirjaimia näppäimistöihin, niin että ne toimivat sillä kielellä, jolla tietokonetta käytetään."

"Muita Inregon kehittämiä projekteja olivat "Asiakasportaali", jotta asiakasorganisaatiot voivat seurata laitteitaan ja saada kaikki raportit yhdestä paikasta sarjanumerotasolla. CO2-raportit, tietojentyhjennystodistus ja taloudelliset raportit olivat kaikki koottu samaan paikkaan. "Flexhire" -niminen projekti oli suunnattu suurille koulutusyrityksille, joilla oli hyvin vaihtelevia IT-laitteiden tarpeita. Lisäksi kehitimme jäännösarvon, jota kutsuimme nimellä "Restvärde". Mallissa Inrego määrittelee tuotteiden arvon ja kantaa IT-laitteiden jäännösarvon useiksi vuosiksi. Jäännösarvo paransi asiakkaiden ja rahoitusyhtiöiden rahoituslaskelmia."

Kestävyys ei tarkoita täydellisyyttä, vaan selkeää suuntaa ja jatkuvaa edistymistä.