Inrego
Stocklists

Inrego sanoo ei Black Fridaylle ja rohkaisee kuluttajia huomioimaan kestävän kehityksen

Uutiset 25 marraskuu 2021 4 min lukuaika

Maailmassa, jota leimaa kasvava kulutus keskellä kestävyyskriisiä, Inrego on päättänyt tänä vuonna luopua Black Fridaysta. Katsomme, että on aika saada aikaan muutos, hyödyntää paremmin jo olemassa olevaa tuotekantaa, korjata rikkoontuneet tuotteet ja siirtyä kohti kiertotaloutta. Keskustelemme Inrego Oy:n toimitusjohtajan Teemu Simolan kanssa siitä, miksi yhtiö teki tämän päätöksen.

Miksi Inrego on päättänyt jättää Black Fridayn väliin?

Näinä aikoina kaikki ovat tietoisia siitä, että Black Friday on laaja kaupallinen tapahtuma, jolla rohkaistaan ihmisiä ostamaan tavaroita, joita he eivät todellisuudessa tarvitse. Mitä elektroniikkaan tulee, superalennetut tuotteet eivät aina edusta huippulaatua eivätkä siksi välttämättä vastaa näiden tuotteiden tarvetta tai niille asetettuja odotuksia. Inrego kannustaa ihmisiä ja yrityksiä ajattelemaan kulutustapojaan kestävän kehityksen kannalta.

Mitä kuluttajan tulisi ottaa huomioon, jos hän haluaa toimia käytettyjen IT-tuotteiden suhteen kestävän kehityksen mukaisella tavalla sen jälkeen kun niitä ei enää tarvita?

IT-tuotteiden käytöstä poiston jälkeiseen käsittelyyn on olemassa useita kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja, eikä niitä yleensä ole vaikea toteuttaa. Jos tuote on toimiva, kannattaa ehkä tarkistaa, voisiko joku toinen taho käyttää sitä ja siten pidentää tuotteen käyttöikää. Käyttökelvottoman tuotteen materiaalit tai komponentit voidaan kuitenkin käyttää uudelleen.

Kiertotalouspalvelut ovat helppokäyttöisiä, ja pätevää yhteistyökumppania käyttäen kuluttaja voi olla varma, että hänen vanhat IT-tuotteensa käsitellään turvallisesti ja että kaikki vanhat tiedot pyyhitään pois laitteista ennen niiden uudelleenkäyttöä. Kuluttajan kannattaa käyttää ammattitaitoista kumppania, joka voi auttaa kehittämään johdonmukaisia kestävän kehityksen mukaisia menettelytapoja.

Miksi uudelleenkäyttö on kierrätystä parempi vaihtoehto?

Normaalin kannettavan tietokoneen valmistuksessa syntyy jopa 1 200 kg näkymätöntä jätettä, ja tietokoneen valmistus vaatii erilaisten harvinaisten mineraalien käyttöä. Vanhojen IT-laitteiden uudelleenkäyttö mahdollistaa tällaisten materiaalien tehokkaamman käytön sekä säästää aikaa ja energiaa, koska tuotteita ei tarvitse purkaa ja valmistaa uudelleen. Kierrätys itsessään tuottaa saasteita mutta uudelleen käyttö ei saastuta ympäristöä, ja tavarat voidaan tehdä käyttökelpoisiksi niiden nykyisessä kunnossa. Tällä on ympäristön kannalta merkittävä pitkän aikavälin kestävä kehitystä edistävä vaikutus.

Mitä hyötyä käytetyn elektroniikan myymisestä Inregolle on?

Inregolla on sekä tehokas että turvallinen prosessi, jossa käytetyille IT-tuotteille voidaan löytää uusi käyttötarkoitus. Olemme hyvin kiinnostuneita auttamaan asiakkaita ottamaan käyttöön yrityksissään kaikkein tehokkaimmat uudelleenkäyttömenetelmät ja kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Olemme aina kiinnostuneita palautteesta, paremmista yhteistyömalleista ja siitä, miten palvelumme voisivat auttaa asiakkaita saavuttamaan muut kestävän kehityksen mukaiset tavoitteensa.

Nyt kun toimimme myös Suomessa, pystymme käsittelemään kaikki tuotteet paikallisesti, emmekä joudu tinkimään turvallisuudessa tai käsittelyajassa. Olen varma, että asiakkaiden kokeiltua palveluitamme ne havaitaan erittäin hyödyllisiksi ja samalla nähdään se intohimo, jolla tiimimme toteuttaa uusiokäyttö palveluita joka päivä.

Onko yritykselläsi tarvetta päivittää IT-laitteita? Tai onko yritykselläsi käyttämättömiä laitteita, jotka odottavat uudelleenkäyttöä? Käy tutustumassa tuotteisiimme verkkokaupassamme tai ota meihin yhteyttä täältä niin autamme teitä löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiinne!