Inrego
Stocklists

IT-laitteiden kierrätys kiinnostaa yrityksiä enemmän kuin koskaan

Uutiset 13 joulukuu 2022 3 min lukuaika

Fredrik Spjut på Inrego - framför mobiler som återbrukas av Inrego.

Ruotsalaisyritysten IT-laitteiden käytön perusteluissa on tapahtunut muutos. Ennen tärkeimpiä asioita yrityksille olivat taloudellisuus ja turvallisuus, mutta nyt tärkeimpään rooliin on päässyt ´kestävä kehitys´. Inregon ostopäällikkö Fredrik Spjut puhuu ennätysmääräisestä kiinnostuksesta IT-laitteiden kierrätykseen.

 

Yhä useammat ihmiset ostavat ja palauttavat käytettyjä IT-laitteitaan saadakseen rahallista korvausta ja pidentääkseen laitteiden käyttöikää. Marraskuussa Inregon asiakkaat saavuttivat historiallisen ennätyksen uusiokäyttöön lähetettyjen tuotteiden määrässä, ja Black Weekin aikana Inregon kierrätetyn IT:n myynti kasvoi huimat 28 prosenttia edellisvuodesta, vaikka emme julkaisseet alennettuja tarjoushintoja kulutusta lisäävän mainonnan vuoksi. Se, että yhä useammat näkevät IT:laitteiden kierrätyksen edut, kertoo jotain nykyisestä markkinatilanteesta. Emme ole enää vain menossa kohti kestävää kehitystä – olemme sen keskellä.

Uusiokäytettyjen IT-laitteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime vuosina, jolloin sekä bränditietoisuus että asiakastyytyväisyys kulkevat käsi kädessä kestävän kehityksen kanssa. Capgeminin vuonna 2021 tuottamassa Sustainable IT-raportissa kerrotaan, ​​että IT-alalla aktiivisesti kestävän kehityksen strategioiden parissa työskentelevät yritykset ovat parantaneet ESG-tasoaan (ympäristö, yhteiskuntavastuu ja hyvä hallintotapa) ja brändikuvaansa jopa 61 prosenttia. Lisäksi asiakastyytyväisyys on noussut 56 prosenttia. Nämä ovat numeroita, joita ei voi sivuuttaa. IT-alan kiertotalouden parissa työskentely on hyödyllistä - eikä pelkästään ympäristön, vaan myös talouden kannalta. Tästä huolimatta on monia yrityksiä, jotka eivät toteuta selkeää IT ratkaisujen suunnitelmaa. Vain 18 prosentilla yrityksistä on toimiva IT-strategia, ja useimmat globaaleilla markkinoilla toimivista yrityksistä kokevat, ettei heillä ole tarvittavaa tietoa tai kokemusta IT-laitteiden kierrätyksen toteuttamiseen ja sen on muututtava.

Yhdessä haluamme edistää muutosta ja lisätä kiertotaloutta. Pyrimme jakamaan enemmän tietoa, kuinka innovatiiviset prosessit ja tieto uudelleenkäytöstä ovat lisänneet kierrätetyn IT:n arvoa. Tänä päivänä olemme saavuttaneet tason, jossa yritykset voivat valita uudelleenkäytettyjä laitteita, jotka ovat yhtä hyviä kuin uudet ilman, että on tarvetta lisätä maapallon tarpeetonta rasitusta. Tämä on kaikkien tiedossa ja on aika jakaa tietoa maailmanlaajuisesti.

Tehokkaalla tutkimustyöllä ja 27 vuoden kokemuksella kiertotaloudesta haluamme jakaa tietoa. Siksi olemme luoneet analyysin, jonka avulla olemme saaneet selville kuinka IT-alan yritykset voivat edistää tehokkaimmin kiertotaloutta tulevaisuudessa. Lisääntyneellä tiedolla voimme edistää suurempia päästövähennyksiä jo vuonna 2023 ilman, että meidän tarvitsee tehdä radikaaleja muutoksia jokapäiväiseen elämäämme. Ostamalla 20 prosenttia uudelleenkäytettyjä ja pidentämällä yhdellä vuodella nykyisten IT-laitteiden käyttöikää, yritys voi vähentää jopa kolmanneksen kokonais hiilidioksidipäästöistään. Olemme aina sanoneet, että oikean valinnan tekemisen pitäisi olla helppoa. Kiitos, että osoititte sen olevan totta. Marraskuun ennätys, eniten tuotetoimituksia 27 vuoteen kertoo siitä, että meidän ei enää tarvitse odottaa, että muut tekevät muutoksen puolestamme. Yhdessä luomme uusia trendejä ja viemme kestävää kehitystä eteenpäin – jo tänään.

Fredrik Spjut,

Ostopäällikkö, Inrego

Fredrik Spjut på Inrego.

Fredrik Spjut

Head of Purchasing Sweden

fredrik.spjut@inrego.se