Inrego
Stocklists

Henrik Nilsson nimitetty Tukholmassa Vuoden Yrittäjäksi

Lehdistötiedotteet 18 kesäkuu 2024 2 min lukuaika

Inregon perustaja ja toimitusjohtaja, Henrik Nilsson, on valittu Vuoden Yrittäjäksi Tukholman läänissä. "Tämä on voitto kaikille kiertotalousyrityksille, jotka uskaltavat panostaa kiertotalouteen ja laajentaa toimintaansa," Henrik iloitsee.

Tiistaina Tessin palatsissa järjestetyssä yrityslounaassa vahvistettiin, että Inregon perustaja ja toimitusjohtaja, Henrik Nilsson, on Vuoden Yrittäjä Tukholman läänissä vuonna 2024. Palkinnon jakaa verkosto, joka edustaa 60 000 yritystä ja 250 paikallisyhdistystä Ruotsissa.

"Tämä tuntuu uskomattoman hienolta! Tämä on voitto kaikille kiertotalousyhtiöille, jotka uskaltavat panostaa ja laajentaa toimintaansa. Kestävän kannattavuuden luominen on mahdollista – tämä palkinto on siitä todiste," Henrik kertoo.

Jo vuonna 2005 Henrik sai Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen ensimmäistä kertaa. Silloin yritys oli äskettäin muuttanut Lundista ja päätti panostaa suurempiin markkinoihin Tukholmasta käsin. Nykyään Inregolla on yli 170 työntekijää sekä Ruotsissa että Suomessa, ja se harjoittaa liiketoimintaa yritysten kanssa ympäri maailmaa.

Palkinnon jakoi Anna Kinberg Batra, ja perustelut kuuluivat seuraavasti:

"Vuoden Yrittäjä Tukholman läänissä on todellinen yrittäjä – henkilö, joka tunnistaa ongelman, löytää ratkaisun ja tuo ratkaisun kaikkien saataville. Voittajamme on lisäksi todellinen pioneeri, joka ei ainoastaan ollut aikaisin markkinassa, vaan on suurelta osin itse luonut markkinansa.

Voittaja palkitaan ihmislähtöisestä ja sitoutuneesta johtajuudestaan, innovatiivisesta liiketoimintamallistaan sekä siitä, että hän toimii esikuvana muille osoittamalla, että kestävyys ei välttämättä maksa, vaan päinvastoin se voi olla kannattavaa liiketoimintaa ja muodostaa menestyvän yrityksen perustan."

Vuoden Yrittäjä -palkinnosta

Vuoden Yrittäjä on tunnustus, joka jaetaan yrittäjälle, jotka sitoutumisellaan ja sinnikkyydellään ajaa ja kehittäää toimintaansa kannattavalla ja kestävällä tavalla sekä edistää yhteiskunnan kehittymistä. Palkinto on jaettu vuodesta 1980 lähtien.

Inregosta

Inrego on IT:n kiertotalouden asiantuntijayritys. Vuodesta 1995 lähtien yritys on edistänyt siirtymistä kiertotalouteen tarjoamalla IT-laitteiden uudelleenkäyttöratkaisuja. Vuonna 2023 Inrego kunnosti yli 350 000 IT-tuotetta, joka johti uuden tuotannon tarpeen vähenemiseen ja näin ollen 87 300 tonnin hiilidioksidisäästöihin.