Inrego
Stocklists

Kansainvälinen kierrätyspäivä muistuttaa luonnonvarojen rajallisuudesta

Uutiset 18 maaliskuu 2024 3 min lukuaika

Joka vuosi maapallo tuottaa meille ihmisille miljardeja tonneja luonnonvaroja, joita me surutta käytämme mahdollistaakseemme elintasomme. Totuus kuitenkin on, että jossain vaiheessa, ei kovin kaukaisessa tulevaisuudessa, ne loppuvat. Tämän vuoksi meidän täytyy uudelleenajatella sitä, mitä heitämme pois – meidän pitää nähdä jäte pääomana ja merkittävänä raaka-aineena, josta valmistamme sitä mitä tarvitsemme.

Viime vuosikymmen on ollut kaikkien aikojen lämpimin. Jos emme reagoi ja tee nopeita muutoksia, näemme enenevissä määrin jatkuvasti heilahtelevia lämpötiloja, erikoisia sääilmiöitä, jäätiköiden sulamista, mantereiden palamista ja nopean metsäkadon. Tämä vaikuttaa suoraan ihmiskuntaan lisääntyneenä köyhyytenä, vesipulana, työpaikkojen menetyksinä, jätevuorina ja luonnollisten elinympäristöjen katoamisena. Meillä on kaikki avaimet käsissämme kestävään muutokseen. Kierrätyksen tunnustaminen YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa 2030 on johtanut monien yksilöiden, hallitusten ja organisaatioiden suoraan toimintaan tukeakseen maailmanlaajuista vihreää agendaa. Mutta lisää toimia tarvitaan.

Uudelleenkäyttö ja kierrätys ovat avainasemassa kiertotalouden toteutumisessa. Käyttämällä jo olemassa olevia tuotteita mahdollisimman pitkään ja useita kertoja autamme suojelemaan luonnonvarojamme. Joka vuosi niin kutsuttu Seitsemäs resurssi (kierrätettävät materiaalit) säästää yli 700 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä, ja tämän arvioidaan kasvavan 1 miljardiin tonniin vuoteen 2030 mennessä. Kierrätys on siis yksi tärkeimmistä ja myös helpoimmin toteutettavista toimenpiteistä, joilla voimme vaikuttaa maapalloon ja luonnonvarojen riittävyyteen.

Mekin olemme mukana kierrätyspäivässä. Kun tarvitset IT-laitteen osta se käytettynä. Tilauksen yhteydessä saat myös koodin yhteistyökumppanimme Seiffin palveluun, jolloin voit lähettää laitteesi meille datatyhjennykseen ja uudelleenkäyttöön ilman käsittelymaksua (Inregon kautta koodi voimassa 18.6. saakka).

Tänään 18.3.2024 vietettävä Global Recycling Day perustettiin vuonna 2018 korostamaan kierrätyksen tärkeyttä arvokkaiden ensisijaisten resurssiemme säilyttämisessä ja planeettamme tulevaisuuden turvaamisessa.

Global Recycling Foundation on määritellyt kierrätyspäivälle kaksi tavoitetta:

  • Kertoa maailman johtajille, että kierrätys on yksinkertaisesti liian tärkeää ollakseen vain paikallinen kysymys, ja että yhteinen, yhtenäinen lähestymistapa kierrätykseen on kiireellisesti tarpeen.

  • Pyytää ihmisiä ympäri maapalloa ajattelemaan omistamamme tavarat arvokkaana resurssina, ei jätteenä.

Käytä – korjaa – uudelleenkäytä – kierrätä.