Inrego
Stocklists

Vakuutusalalla toimiva Pohjantähti hyödyntää IT-laitteiden avulla saavutettavat CO2-laskelmat tulevassa kestävyysraportoinnissaan

Pohjantähti 24 tammikuu 2024 4 min lukuaika

Meille Inregossa on erittäin tärkeää luoda asiakkaan kanssa sujuva ja turvallinen prosessi käytöstä poistuvien IT-laitteiden käsittelyyn. On kaikkien etu, että poistuvat laitteet saadaan pian jatkokäsittelyyn eivätkä ne jää seisomaan varastoon. Vuodesta 2022 lähtien asiakkaanamme ollut Pohjantähti arvostaa juuri palvelun sujuvuutta, turvallisuutta ja CO2-raportointia.

Pohjantähti on lähes 130-vuotias henkilökohtaisesti palveleva vahinkovakuutusyhtiö. Ihmiseltä ihmiselle palvelussa korostuvat aito asiakaspalvelu ja yksilölliset vakuutusratkaisut. Pohjantähdessä kartoitetaan yhdessä asiakkaan kanssa suurimmat riskit ja pohditaan, millaisilla vakuutusratkaisuilla riskit saadaan mahdollisimman pieniksi. Nopea ja asiantunteva korvauspalvelu varmistaa, että vahingon sattuessa asiakas saa ripeästi asianmukaisen korvauksen.

Tavoitteenamme on olla vakuutusalan piristävä poikkeus. Pyrimme elämään tuota tavoitetta todeksi päivittäin niin asiakkaidemme kuin työkavereidenkin kanssa. Emme tarjoa asiakkaillemme pakettiratkaisuja, vaan räätälöimme vakuutusturvan yksilöllisesti. Näin asiakas voi itse vaikuttaa paitsi korvausten laajuuteen, myös vakuutusmaksuihin”, kertoo Pohjantähden tietohallintojohtaja Jukka Grönroos.

Pohjantähdessä tehdään työtä myös vastuullisuuden eteen. Vaikka organisaation ydinliiketoiminta onkin aineetonta, he ovat tunnistaneet omat välilliset ja välittömät ympäristövaikutuksensa sekä kehityskohdat. Pohjantähti on mukana mm. WWF:n Green Office toiminnassa, jonka avulla varmistetaan toimistotyön ympäristökuormituksen minimointi. Myös tulevan CSRD-raportoinnin velvoitteet on huomioitu Pohjantähdessä ja asiaa on jo alettu valmistelemaan: ”Olemme juuri käynnistäneet suuren projektin kestävyysraportointiin valmistautumiseksi. Inregon palveluiden avulla saamme IT-laitteiden osalta CO2-raportit omaa kestävyysraportointiamme varten.” 

Varastoinnista sujuvaan IT-laitteiden poistoon

Ennen Inregon palveluun siirtymistä Pohjantähden tilanne oli vastaava kuin monella muulla organisaatiolla; IT-laitteiden vaihtoon ja käytöstä poistoon ei ollut selkeää prosessia.

Usein laitteita jäi varastoon odottamaan tietoturvallista poistoa, valitettavan usein pitkiksikin ajoiksi. Laitteiden poisto oli tapauskohtaista, siitä aiheutui aina ylimääräistä työtä ja uusiokäytöstä ei ollut täyttä varmuutta”, Grönroos kuvaa.

Pohjantähti on käyttänyt Inregon IT-laitteiden uudelleenkäyttöpalveluita vuodesta 2022 lähtien. Palvelun avulla laitteiden poistoon on saatu kaivattua selkeyttä ja säännöllisyyttä. ”Nyt voimme olla varmoja siitä, että vanhat IT-laitteemme poistetaan tietoturvallisesti ja kestävästi. On mahtava tietää, että vaikka laite on meillä tullut tiensä päähän vaativassa yrityskäytössä, sille voidaan tarjota vielä useita käyttövuosia esimerkiksi koulussa”, Grönroos iloitsee.

 Inregon asiakasvastaava Jelisei Lindholm kiittelee myös yhteistyön sujuvuudesta: "On hienoa huomata, miten sujuvasti prosessit saadaan hiottua, kun asiakkaalla on selkeä näkemys uudelleenkäytön hyödyistä. Ja nyt, kun vastuullisuusraportointi on pinnalla, niin mahtavaa, että Pohjantähti tulee hyödyntämään CO2-raportteja myös omassa vastuullisuusraportoinnissaan."

Inregon palvelu on tuonut sujuvan prosessin lisäksi mukanaan asiakasportaalin raportteineen, josta on helppo katsoa mm. laitteiden kuntoluokitukset ja tuhoustodistukset sarjanumerotasolla ja CO2-säästöt. ”Ilman palvelun käyttöönottoa joutuisimme varaamaan isommat tilat laitteiden varastointiin ja tämä näkyisi lopulta kustannuksissa. Meiltä jäisi myös uupumaan kierrätyksestä saatavat CO2-säästölaskemat”, Grönroos pohtii.

Pohjantähti on saavuttanut IT-laitteiden uudelleenkäytöllä jo yhteensä 38 314 kilon CO2-säästöt. Tämä määrä vastaa 41 edestakaisin lentoa Helsingistä Barcelonaan tai 137 uuden kannettavan tietokoneen valmistuksen CO2-päästöjä.

IT-laitteiden kierrätys kannattaa ja palvelu sopii kaikille, joille laitteiden tietoturvallinen ja vastuullinen kierrätys on erittäin tärkeää”, Grönroos summaa.

 

 

 

Jelisei Lindholm Inrego.

Jelisei Lindholm

Key Account Manager

jelisei.lindholm@inrego.fi +35840 123 9624