Inrego
Stocklists

Siemens Energy lahjoittaa IT-laitteiden hyvitysarvon hyväntekeväisyyteen

Siemens Energy 21 tammikuu 2024 3 min lukuaika

Siemens Energy skänker vinsten från cirkulär IT-hantering vidare till välgörenhet.

Kestävyys on tärkeä peruspilari energiateknologiayritys Siemens Energylle, ei vain ympäristön osalta, vaan myös sosiaalisen vastuun näkökulmasta. Yhtenä konkreettisena tekona Siemens Energy Ruotsissa on päättänyt lahjoittaa käytetystä IT:stä saatavat hyvitykset lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2023 lahjoitukseen kertyi yli puoli miljoonaa kruunua ja hyväntekeväisyyskohteena oli lasten syöpätutkimus.

Siemens Energy on osana kestävän kehityksen ohjelmaansa tehnyt jo useiden vuosien ajan yhteistyötä Inregon kanssa IT-laitteiden uudelleenkäytön parissa. Viime vuonna otimme askelen eteenpäin ja Siemens Energy päätti lahjoittaa kaiken yhteistyön tuoton hyväntekeväisyyteen, Barncancerfonden-säätiölle.

"Me energia-alan yrityksenä puhumme paljon siitä, että meidän ja asiakkaidemme täytyy huolehtia maapallon resursseista ja siirtyä fossiilittomaan maailmaan, mutta myös siitä, että energian saatavuus on tasa-arvokysymys. Näin ollen IT-laitteiden uudelleenkäyttö ei ole vain ilmastokysymys, vaan myös sosiaalinen kysymys. Tuntuu siksi erityisen hyvältä lahjoittaa meiltä käytöstä poistetuista IT-laitteista saadut varat eteenpäin Barncancerfondenille.", sanoo Christina Skoglund, ympäristöinsinööri Siemens Energyltä.

Kunnostetut IT-laitteet päätyvät muun muassa kouluihin ja toimivat digitaalisina apuvälineinä opetuksessa. Nyt myös Siemens Energyn saavuttamat taloudelliset hyvitykset menevät eteenpäin niille lapsille ja nuorille, jotka kamppailevat erityisen vaikeissa olosuhteissa.

"Kiitos omistautuneiden yritysten, voimme jatkaa lasten syöpätutkimusta uusien lääkkeiden ja hoitojen löytämiseksi, mutta myös parantaa niiden lasten terveyttä, jotka ovat jo käyneet läpi hoidot. Olemme ylpeitä siitä, että Siemens Energy ja Inrego ovat valinneet tukea työtämme sekä tänään että tulevaisuudessa", sanoo Charlotte Eliasson, yritysyhteistyövastaava Barncancerfondenilla.

Vuonna 2023 Siemens Energy lähetti Inregon käsittelyprosessiin 3 811 tuotetta, joista lähes kaikki voitiin uudelleenkäyttää. Tämä johti 423 223 kilon hiilidioksidisäästöön - määrään, joka vastaa 456 lentomatkan päästöjä välillä Tukholma - Barcelona. Taloudellinen arvo, ulottuu yli puolen miljoonan kruunun.

"Siemens Energy on tämän aloitteen myötä edelläkävijä, joka inspiroi ja näyttää, mitä voimme saavuttaa ottamalla paremmin huomioon resurssimme. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on niin motivoituneita asiakkaita, jotka tarttuvat tilaisuuteen luoda entistä enemmän hyötyjä IT-kierrätyksellä", sanoo Henrik Nilsson, toimitusjohtaja Inregolla.

Isabell Bergström

Kommunikatör

isabell.bergstrom@inrego.se