Me Inregolla teemme työtä asiakkaillemme, jotta asiakkaamme pääsevät osaksi kiertotaloutta, jolloin voimme yhdessä maksimoida IT-laitteiden käyttöiän, kunnon ja tämän myötä saavutettavat hiilidioksidisäästöt. Olemme aloittaneet yhteistyön Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa keväällä 2023. Yhtenäiset arvot ja tavoitteet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ovat luoneet hyvän pohjan tiiviille yhteistyölle heti ensi metreistä lähtien. Lue mitä Gradia kertoo yhteistyöstämme.
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on Suomen suurimpia kuntayhtymäpohjaisia toisen asteen koulutuksentarjoajia. Gradia tarjoaa monipuolista ammatillista koulutusta Ammattiopisto Gradiassa sekä lukiokoulutusta Jyväskylän Lyseon lukiossa, Jyväskylän aikuislukiossa ja Schildtin lukiossa. Kampuksia heillä on yhteensä yhdeksän Jyväskylässä, Jämsässä ja Laukaan Lievestuoreella, joissa opiskelee lukuvuosittain 22 000 opiskelijaa. Henkilökuntaa löytyy noin 950.
Ilmastotiekartta ohjaa tekemistä
Gradia on edistyksellinen vastuullisuus- ja ilmastotyössään. Heillä on otettu käyttöön ilmastotiekartta, joka sisältää suunnitellut toimenpiteet päästöjen vähentämiseksi ja kompensoimiseksi huomioiden kaiken toiminnan. Gradian tavoitteena on olla hiilineutraali omien suorien päästöjen osalta vuoteen 2030 mennessä ja kaikkien päästöjen osalta 2030-luvun loppuun mennessä. Tätä tavoitetta tukemaan on otettu käyttöön myös IT-laitteiden kierrätys- ja uusiokäyttöpalvelut, joiden avulla IT:tä voidaan hyödyntää CO2e-säästölaskelmissa. Kokonaisuudessaan Gradian IT-laitekanta on noin 13 000 laitetta.
Kiertotalousajattelu ja -toiminta ei ole uutta Gradialle, sillä he ovat toimineet toisen kumppanin kanssa noin kymmenen vuoden ajan. Inregon palveluiden käyttäjäksi Gradia siirtyi kilpailutuksen myötä vuoden 2023 keväällä. Ratkaisevaksi asiaksi nousi etenkin Inregon tarjoamat kattavat CO2-raportit, jotka perustuvat Ruotsin ympäristöinstituutin kanssa kehitettyyn tieteelliseen laskentamalliin. ”Kun tuli ajankohtaiseksi kilpailuttaa vanhentunut sopimus, toivoimme kumppania, joka auttaa osaltaan meitä pääsemään hiilineutraaliustavoitteisiin. Tahtotilamme oli, että saisimme kattavammat raportit kierrätetyistä laitteista ja että näkisimme laitteidemme kierrätyksen tilan reaaliaikaisesti sähköisestä palveluportaalista.” korostaa Gradian Digipalvelupäällikkö Pekka Jokela.
Pakkaamisen merkitys on korostunut
Inregon palveluiden myötä myös ymmärrys laitteiden arvosta ja oikein pakkaamisen tärkeydestä on korostunut. Viestiä laitteiden jatkokäytöstä viedään nyt eteenpäin koko organisaatiossa, jotta kaikki toimintaan osallistuvat henkilöt ymmärtävät, että kyseessä ei ole romu vaan jatkokäyttöön meneviä rahanarvoisia IT-laitteita.
”Olemme saaneet yksinkertaisen, modernin ja nopean tavan tilata kierrätyspalveluita. Tutustuminen Inregon tuotantolaitokseen lisäsi ymmärrystä IT-laitteiden jatkokäytöstä ja vahvisti ennestään luottamustamme käsittelyprosessiin. Näin ollen myös tietoturvan osalta olemme täysin luottavaisia.” Pekka iloitsee.