Inrego
Stocklists

Oravannahat palaavat kiertotaloustoimijoiden yhteistyön myötä

Lehdistötiedotteet 8 toukokuu 2024 3 min lukuaika

Kiertotalous kiihtyy kun kaksi kiertotaloustoimijaa, Emmy ja Inrego, käynnistävät yhteistyön. Tavoitteena on tehdä käytetystä tavarasta tosiasiallinen maksuväline ja vapauttaa kaapeissa nukkuvaa pääomaa. Yhteistyö on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tutkimuksen mukaan yli 60 % ihmisten vaatekaappien sisällöstä nukkuu vailla tulevaisuuden käyttötarkoitusta. Lisäksi suomalaisten kaapeissa makaa 7,1 miljoonaa älypuhelinta vailla käyttöä. Kiertotalouden pioneerit Emmy ja Inrego haluavat näyttää ihmisille tarpeettomaksi jääneiden tuotteiden potentiaalin ja tuovat markkinoille täysin uuden konseptin, jossa asiakkaat voivat ensimmäistä kertaa vaihtaa itselleen tarpeettomaksi jääneet vaatteet käytettyyn ja kunnostettuun elektroniikkaan. Kyse on modernista oravannahkakaupasta. 

– Olemme maksutapamuutoksen äärellä. Vuosisatoja sitten oravannahka oli tärkeä maksuväline. Oravannahan pystyi vaihtamaan toiseen tarvitsemaansa tuotteeseen. Sama logiikka tekee paluun nyt kiertotaloudessa, sillä ihmisten kaapeissa lepää suuri määrä rahaa tavaran muodossa. Yhteistyömme tavoite on saada nämä kiertoon, jolloin käytetyt vaatteet toimivat maksuvälineenä käytettyyn elektroniikkaan, kertoo Emmyn operatiivinen johtaja Sienna Kruk.  

Ensimmäistä kertaa Suomessa käytettyä tuotetta voi käyttää maksuvälineenä toisen käytetyn tuotteen hankintaan. Yhteistyö käynnistyy 8.5. Käytännössä asiakkaat voivat antaa tarpeettomat vaatteensa Emmyn myytäväksi ja vaihtaa myyntituotot lahjakortiksi Inregon verkkokauppaan. Asiakkaat saavat lahjakortille 10 % paremman tuoton, jonka he voivat käyttää käytetyn elektroniikan ostamiseen. 

Yritysten kiertotalousyhteistyössä arvo asiakkaille ja kansantalouteen kertautuu, koska samanaikaisesti vapautuu nukkuvaa pääomaa ja asiakkaan ostovoima paranee hänen saadessaan laadukkaan tuotteen uutta edullisemmin. Kerrannaisvaikutus voidaan laskea esimerkiksi 300 euron arvoisella vuotuisalla vaatemyynnillä, josta saatavalla tulolla asiakas saa hankittua hyvässä kunnossa olevan käytetyn älypuhelimen, tabletin tai jopa tietokoneen. 

– Yhteistyö Emmyn kanssa todistaa, että kiertotalous toimii yli toimialarajojen. Omat vaatekaapit läpikäymällä voi hyvinkin kerätä rahat esimerkiksi älypuhelimen tai läppärin hankintaan. Olemme innoissamme, että voimme yhdessä tarjota ihmisille tällaisen vanhan kunnon vaihtokauppamallin. Uskon, että tämänkaltaisilla yhteistyökonsepteilla pystymme hiljalleen muuttamaan ihmisten kulutustottumuksia kestävämpään suuntaan, kertoo Inregon markkinointipäällikkö Heini Kettunen.


Lue kuinka malli toimii: https://shop.inrego.fi/emmy

Yhteystiedot medialle:

Operatiivinen johtaja Sienna Kruk, Emmy Clothing Company Oy

puh. 050 598 9619, sienna@emmy.fi

Markkinointipäällikkö Heini Kettunen, Inrego Oy

pu. 040 676 2232, heini.kettunen@inrego.fi


Lisätietoa:

Emmy on Suomen suurin second hand -merkkivaatteiden verkkokauppa ja avaimet käteen -myyntipalvelu. Valikoimassa on 70 000 käsin tarkistettua muodin laatutuotetta naisille, miehille ja lapsille. Verkkokaupan lisäksi Emmyllä on kaksi kivijalkamyymälää Sokos-tavarataloissa Tampereella ja Helsingissä. Yritys on perustettu vuonna 2015 Lohjalla. 


Inrego on vuonna 1995 perustettu kiertotalouden ja vastuullisen IT:n asiantuntijayritys. Ostamme organisaatioiden käytöstä poistetut IT-laitteet, tyhjennämme ja kunnostamme laitteet ja lopulta myymme ne eteenpäin. Käsittelemme vuosittain noin 350 000 laitetta uudelleenkäyttöön.