EU-parlamentti on hyväksynyt Right to Repair -säädöksen, jonka odotetaan saavan aikaan merkittävän muutoksen kuluttajatuotteiden elinkaariin korjaamisen avulla.
EU:ssa on jo pitkään pyritty vähentämään ympäristövaikutuksia ja edistämään tuotteiden kestävyyttä. Uusien säädösten avulla pyritään antamaan kuluttajille paremmat mahdollisuudet tuotteiden korjaamiseen ja myös kannustamaan siihen. Right to Repair tuo mukaan monta hyvää uudistusta, jotka pakottavat myös valmistajat miettimään, miten heidän tuotteistaan saadaan mahdollisimman korjatavia ja näin pitkäikäisiä.
Right to Repair tarkoittaa, että
Käyttäjällä on oikeus korjaukseen myös takuuaikojen jälkeen. Eli tuotteen valmistajan pitää tarjota kohtuuhintainen korjaus tuotteelle myös takuuajan umpeuduttua.
Parempi varaosien saatavuus ja korjausohjeet. Kuluttajilla pitää olla mahdollisuus saada tarvittavat varaosat ja ohjeet tuotteiden korjaukseen. Korjaus pitää siis olla mahdollista myös muualla kuin itse valmistajalla.
Taloudelliset kannustimet korjaamiseen. EU:n jäsenvaltioita kehotetaan ottamaan käyttöön erilaisia kannustimia, tehdäkseen korjaamisen taloudellisesti houkuttelevammaksi kuin uuden ostamisen.
Tuki uuden EU-verkkosivuston kautta: Uusi verkkosivusto toimii tukiportaalinan kuluttajille, jotta nämä voivat helposti löytää tietoa paikallisista korjaamoista, kunnostettujen tuotteiden jälleenmyyjistä ja käytettyjen tuotteiden myyntialustoista.
IT:n uudelleenkäytön asiantuntijana, me Inregolla olemme todella iloisia Right to Repairista ja toivotammekin kaikki tervetulleiksi tutustumaan käytettyjen IT-laitteiden markkinapaikkaan. Me tiedämme, että IT-laitteet kestävät pitkään ja niitä voi korjata useita kertoja. Tämä on juuri oikea tie vastuullisempaan teknologiaan ja pienempiin elektroniikkajätevuoriin.