Inrego
Stocklists

Kunnostettujen IT-laitteiden leasing: joustavaa, ennustettavaa, vastuullista ja kustannustehokasta

Uutiset 23 helmikuu 2024 3 min lukuaika

Toimiva ja luotettava ICT on liiketoiminnan kulmakivi, ja yritykset etsivät jatkuvasti tapoja päivittää ja ylläpitää laitteistojaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Nykyaikana kustannustehokkuuden rinnalle on noussut myös toinen vaatimus; hankintojen vastuullisuus.

Yksi innovatiivinen ja kestävän kehityksen mukainen ratkaisu on kunnostettujen IT-laitteiden leasing, jonka tarjoamme nyt osana palveluitamme. Tämä lähestymistapa tarjoaa monia etuja, jotka ulottuvat perinteisistä leasingin hyödyistä eli joustavuudesta ja ennustettavuudesta nykyisiin vaatimuksiin eli vastuullisuuteen ja kustannustehokkuuteen.

Joustavuus liiketoiminnan tarpeisiin

Yksi kunnostettujen IT-laitteiden leasingin merkittävistä eduista on sen tarjoama joustavuus sekä useat erimittaiset leasingkaudet alkaen 12 kuukaudesta aina 48 kuukauteen saakka. Lyhytaikaisiin tarpeisiin tarjoamme lyhytaikaisen vuokrauksen, alkaen yhdestä päivästä useampaan kuukauteen. Leasingsopimuksilla yritykset voivat päivittää laitteistojaan säännöllisesti ilman suuria kertaluonteisia investointeja. Näin pääomaa ei sitoudu laitteisiin, vaan se on käytettävissä yrityksen ydinliiketoimintaan. Myöskään laitteen rikkoutumista ei tarvitse pelätä, sillä leasingsopimukseen saatava vakuutus mahdollistaa korvaavan laitteen pikaisen toimituksen ja on usein huomattavasti huokeampi kuin yritysten omat irtaimen vakuutukset.

Ennustettavuus budjetoinnissa sekä kustannustehokkuus

Leasing tuo kiistattomasti ennustettavuutta budjetointiin. Kiinteät kuukausimaksut tekevät kustannusten hallinnasta selkeää ja helppoa ennustaa, mikä auttaa yrityksiä välttämään yllättäviä kertaluontoisia kustannuksia. Myös vaihdettavien laitteiden määrä on helppo katsoa kvartaaleittain tai vuosittain. Tämä on erityisen tärkeää yrityksille, jotka pyrkivät optimoimaan IT-kustannuksensa ja välttämään ylimääräisiä menoja. Ennustettavuuden edellytyksenä tosin on ajan tasalla oleva laiterekisteri, joka auttaa seuraamaan laitteiden elinkaaria, sijainteja ja kustannuspaikkoja. Näin myös kustannusten vyöryttäminen oikealle taholle on helppoa.

Vastuullisempi vaihtoehto

Kunnostettujen IT-laitteiden leasing on myös vastuullinen tapa hankkia laitteet. Organisaatio antaa uuden elämän kunnostetulle yrityslaitteelle, jolloin vältetään uusien tuotteiden valmistuksen aikaiset hiilidioksidikuormat. Kunnostettujen laitteiden leasing vähentää elektroniikkajätteen määrää ja tukee kiertotaloutta, mikä on yhä tärkeämpää yritysten vastuullisuusstrategioissa ja yhteisen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteen saavuttamisessa.

Yhteenveto

Kunnostettujen IT-laitteiden leasing tarjoaa yrityksille monia etuja, jotka ulottuvat joustavuudesta ja ennustettavuudesta vastuullisuuteen ja kustannustehokkuuteen. Tämä lähestymistapa antaa yrityksille mahdollisuuden kustannussäästöihin, mutta myös IT:n lisäämisen kiinteäksi osaksi organisaation vastuullisuustyötä. Samalla se tukee yhteisiä kestävän kehityksen tavoitteita, mikä on entistä tärkeämpää nykypäivän liike-elämässä. Leasing ei ole vain taloudellisesti kannattavaa, vaan myös ympäristöystävällinen ja vastuullinen tapa hallita yrityksen IT-infrastruktuuria.

Etsitkö uusia vaihtoehtoja IT-laitehankinnoille? Kysy meiltä lisää!

Jani Halpin

Account Manager

jani.halpin@inrego.fi +358 40 191 9510