Inrego
Stocklists

Tutkimus: Organisaatioiden asenteet käytettyjen IT-laitteiden hankintaa kohtaan

Uutiset 4 maaliskuu 2024 2 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt miten hankkia tieto- ja viestintäteknologian (ICT) laitteita vastuullisemmin? Tai esteitä sille, miksi tätä ei vielä tehdä? Muutos kohti kestävämpää tieto- ja viestintäteknologian käyttöä alkaa ajattelutavoista ja asenteista. Nykytilanteen ymmärtämiseksi teetämme tutkimuksen yritysten ja julkishallinnon IT- ja hankintavastaaville. Vastaamalla kyselyyn autat myös suomalaista akateemista Green ICT tutkimusta ja kumppaniyliopistojen väitöskirjatutkijoita.

Tässä kyselyssä kartoitamme suomalaisten yritysten, julkishallinnon ja muiden organisaatioiden asenteita käytettyjen laitteiden hankintoja kohtaan. Vastaaminen on anonyymiä ja kaikki vastaukset auttavat meitä ymmärtämään tilannetta ja luomaan Green ICT ekosysteemiin relevanttia sisältöä. Tämä kysely auttaa sinua myös jäsentämään ja konkretisoimaan omaa suhtautumistasi asiaan.

Vastaa kyselyyn täällä.Green ICT -ekosysteemi on vastuullisuusverkosto, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta. Ekosysteemityön juuret ovat Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hankkeessa. Hanketta rahoitettiin 2021-2023 Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta.

Tämän tutkimuksen toteuttaa TIEKEn ylläpitämä Green ICT ekosysteemi yhteistyössä Aalto yliopiston, Helsingin yliopiston, LUT yliopiston ja Turun yliopiston kanssa yhteistyössä Inrego Oy:n kanssa.