Inrego
Stocklists

Mistä IT-laitteet kesätyöntekijöille?

Uutiset 16 tammikuu 2024 3 min lukuaika

Vaikka lumipeite on vallannut lähes koko Suomen ja pakkaset paukkuvat, ovat kesätyörekryt jo kovassa vauhdissa. Samalla pohdintaan on syytä nostaa toimistotyötä tekeville kesätyöntekijöille tarjottavat työvälineet, kuten kannettavat ja puhelimet.

Koska kesätyöt ovat kestoltaan maksimissaan muutamia kuukausia, ei uusien laitteiden ostaminen ole järkevää, talouden eikä ilmastovaikutusten kannalta. CO2-laskelmien mukaan yhden uuden älypuhelimen ilmastovaikutuksilla voi hankkia jopa 325 kunnostettua puhelinta, yhden uuden kannettavan ilmastovaikutuksilla 6 kunnostettua kannettavaa ja näytölle vastaava luku on 39. Keskimääräisesti laskettuna yritys saa siis 15 työntekijälle IT-laitteet 1 uuden vastaavan laitepaketin ilmastovaikutuksilla. Ero on merkittävä.

Mistä laitteet turvallisesti ja helposti käyttöön?

Harvalla yrityksellä on tyhjennettyjä, uudelleenasennettuja ja laatutarkistettuja tietokoneita odottamassa käyttäjiään. Eikä niiden varastossa pitäminen kannata, sillä esimerkiksi kannettavan tietokoneen hyvitysarvo alenee noin 5% kuukaudessa. Lisäksi lyhytaikaiseen käyttöön tulevien laitteiden asennus ja poisto vaativat henkilöresursseja. Epäsuorat kulut voivat nousta yllättävän suuriksi. Näin ollen omistaminen ei ole tässä tapauksessa optimaalisin vaihtoehto.

Vuokraamalla säästät rahaa, ilmastoa ja henkilöresursseja

Kunnostetun laitteen vuokraaminen kesätyöntekijälle on yksi resurssi-, kustannus- ja ympäristötehokkaimmista tavoista, lyhytaikaisen tarpeen kattamiseen. Laadukkaan kunnostetun yritysläppärin ja älypuhelimen saa käyttöön kolmeksi kuukaudeksi 149€/kk hinnalla. Ja hintaan kuuluu Windows-käyttöjärjestelmä, toimitus, poisnouto ja datatyhjennys. Tähän laskelmaan on valittu laitteiksi HP Elitebook 840 G6 ja Samsung Galaxy S21 5G 128 GB. Vaihtoehtoja löytyy erilaisiin käyttötarpeisiin, ja autamme mielellämme valitsemaan juuri teidän tarpeisiinne sopivimmat laitteet.

Aito vastuullisuusteko

Kunnostettujen laitteiden hyödyntäminen on oikeasti vastuullinen teko, joka parhaimmillaan parantaa yrityksen imagoa ja lisää kilpailuetua myös rekrymarkkinoilla. Kunnostettu yritysläppäri on usein laadukkaampi kuin halpa markettiläppäri, sillä se on valmistettu täysin eri komponenteista. Kesätyöntekijä saa laatua, mutta vastuullisemmin. Tämä voi olla nykyaikana tärkeä tekijä hakijoille, sillä IT:n tuotannonaikaisista ympäristövaikutuksista ja e-jätteen valtavasta määrästä puhutaan koko ajan enemmän.

Miten organisaatioissa laitteet yleensä hankitaan?

Tämä on kysymys, johon lähdemme seuraavaksi selvittämään vastausta. Haluamme ymmärtää, mitä tekijöitä organisaatiot pohtivat kesätyöntekijöiden laitehankinnoissa. Pyytäisimme teitä vastaamaan lyhyeen kyselyymme. Jättämällä yhteystietosi osallistut samalla 50€ lahjakortin arvontaan Inregon verkkokauppaan.

Kyselyyn pääset tästä.

Haluatko tarjouksen lyhytaikaisesta vuokrauksesta? Ota yhteyttä, niin tehdään teille laskelmat.

Jani Halpin

Account Manager

+358 40 191 9510 

Jani Halpin

Account Manager

jani.halpin@inrego.fi +358 40 191 9510