Inrego
Stocklists

Miten voit hyödyntää CO2-raportteja?

Uutiset 5 syyskuu 2024 4 min lukuaika

glad kontorskvinna i utemiljö.

Kaikki asiakkaamme säästävät hiilidioksidipäästöjä IT-laitteiden avulla. Luvut ja säästöt voivat olla vaikeita ymmärtää ja hyödyntää itse omassa vastuullisuustyössä. Tässä artikkelissa avaamme, kuinka voit viestiä saavutetuista hyödyistä ja kuinka voit hyödyntää lukuja ilmastoraportoinnissasi.

Kun ostat tai vuokraat tuotteita meiltä, myyt meille käytöstä poistettuja IT-laitteita tai hyödynnät vastuullisuuskartoituksemme tuloksia, saat käyttöösi ilmastovaikutustasi mittaavia lukuja, jotka liittyvät IT-laitehallintaasi. Kutsumme näitä lukuja ilmastosäästöiksi, koska ne osoittavat, kuinka monta kiloa CO2-ekvivalentteja organisaationne on välttänyt.

Kuinka ilmastosäästöluku on laskettu

Luvut on tuotettu ja laskettu yhteistyössä Ruotsin ympäristöinstituutin (IVL) kanssa, jonka kanssa olemme kehittäneet laskelmat IT-laitteiden uudelleenkäytölle. Tämän ansiosta voimme mitata tarkasti, kuinka paljon CO2-päästöjä säästyy, kun uudelleenkäytämme tietokoneita, älypuhelimia ja muita IT-laitteita.

Lisäksi konsulttiyritys U&We on laskenut kaikki omat päästömme scope 1, 2 ja 3 mukaisesti vuodesta 2021 alkaen. Nämä laskelmat perustuvat kasvihuonekaasuprotokollan (GHG) Corporate Standardiin, jonka avulla voimme tunnistaa ja kartoittaa päästöt, joita syntyy itse kunnostusprosessin aikana.

IVL:n laskentamalli, yhdistettynä Inregon ilmastolaskelmiin, muodostaa perustan niille luvuille, jotka saat käyttöösi palveluistamme. Laskelmat tuotetaan sekä itseämme varten, jotta voimme systemaattisesti työskennellä päästöjen minimoimiseksi, että asiakkaitamme varten – jotta he voivat osoittaa kiertotaloutta tukevat toimet ja niistä aiheutuvat ilmastosäästöt.

Kuinka voitte käyttää CO2-raportteja meiltä ostetuista laitteista

Ostamalla kunnostettuja tuotteita uusien sijaan, vähennät ilmastovaikutustasi. Inregon toimeksiannosta Climatehero on tehnyt tutkimuksen Ruotsin palveluyrityksistä, ja sen mukaan noin 12 % palveluyrityksen kokonaisilmastovaikutuksista tulee juuri hankitusta IT:stä. Ostamalla kunnostettuja laitteita, voit vähentää ilmastovaikutustasi yli 85 %, mikä vähentää scope 3 -päästöjäsi. Raportoitaessa CSRD:n mukaisesti voit sisällyttää tämän laskelman scope 3-päästölaskelmiin.

Kuinka voitte käyttää CO2-raportteja meille myydyistä laitteista

Kun myyt meille IT-laitteitanne, varmistamme, että ne voidaan uudelleenkäyttää. Näin autat välttämään uuden tuotteen valmistuksesta aiheutuvat päästöt. Jopa 80–95 % IT-laitteen päästöistä syntyy tuotantovaiheessa – joten jokainen uudestaan kiertoon saanut laite auttaa. Lue lisää siitä, kuinka laskemme vältetyt päästöt täältä. Voit kertoa näistä luvuista kestävyysraportoinnin kiertotaloutta edistävissä toimissa.

Asiakastyytyväisyyden lisääminen

Yritykset, jotka toimivat kiertotalouden periaatteiden mukaisesti IT-hallinnan osalta, ovat lisänneet asiakastyytyväisyyttä 56 %, Capgeminin vastuullisen IT:n tutkimuksen mukaan. Lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että brändi- ja vastuullisuustyö vahvistui jopa 61 % niissä yrityksissä, jotka hallitsevat myös IT-laitteitaan kestävästi. Haluamme auttaa sinua viestimään kestävän kehityksen toimista sekä organisaatiosi sisällä että asiakkaillenne.

Hyödynnä viestinnässä materiaalimme ja vinkkimme:

Hyödynnä uutta sosiaalisen median työkalupakettia, joka sisältää valmiiksi kirjoitettuja tekstejä ja kuvia, joita voit käyttää viestiessäsi kestävän kehityksen IT-toimistasi. Paketti sisältää runsaasti materiaalia, joka on räätälöity LinkedIniin, Facebookiin ja Instagramiin.

Asiakasportaalista saat ajantasaisia tilastoja käsitellyistä laitteista. Portaalista näet uudelleenkäyttöasteesi, vältetyt CO2-päästöt, kuinka monta yksikköä olette lähettäneet meille, kuinka paljon on uudelleenkäytetty ja kuinka paljon on päätynyt materiaalikierrätykseen. Avaamme lukuja konkreettisilla esimerkeillä, kuten, kuinka monta asuntoa samalla CO2-määrällä voi lämmittää. Näitä tietoja voit käyttää mm. sisäisissä uutiskirjeissä kuvaamaan kestävän kehityksen työtänne!

Joka vuosi lähetämme asiakkaillemme todistuksen vältetyistä CO2-päästöistä, jonka voit jakaa organisaatiossasi ja myös asiakkaillesi. Se on näyttävä keino vetää vuosi yhteen ja kertoa sidosryhmille sitoutumisestasi kestävään tulevaisuuteen. Suuremmille asiakkaille tarjoamme myös räätälöidyn raportin jaettavaksi organisaation sisällä.

Onko sinulla muita ideoita siitä, kuinka haluaisit viestiä ilmastolukujasi? Olemme aina kiinnostuneita yhteistyöstä. Ota rohkeasti yhteyttä jo tänään!

Heini Kettunen

Marketing and Business Development Manager

heini.kettunen@inrego.fi +358 406762232